Födelsedagsöverraskningar

Jag fyllde 40 häromdagen. Ska jag vara helt ärlig så hade jag gruvat mej lite för dagen, det var inte en siffra jag såg fram emot. Men det blev ju helt fantastiskt. Måste skriva ner det så att jag minns.

Det började med att Lena bjöd på lyxfrukost på Viggbyholms stationskafe´. Där sitter vi och jobbar ibland, men i förrgår var det bara för att njuta. De har troligen Stockholms godaste frukostpaket. Den här speciella dagen ingick även en burk lakritsfiskar i frullen eftersom hon som bjöd vet vad jag gillar. 😉

IMG_6255Sedan sa vi tack och hej och jobbade på varsitt håll under dagen. Själv satt jag i juryn på NextUp i Kista och njöt av innovationskraften hos de 8-klassare som tävlade med sina lösningar.

Syrran Linda hade sagt till mej att vara hemma vid 18-tiden. Hel och ren. Visste inte mera än så. Vid 18 ringer det på dörren och utanför står hon, Hasse, Hedda, mamma, pappa och Marie med bubbel och blommor. Härligt! Iom att jag var helt säker på att vi skulle ut och äta direkt så var det inte direkt städat hemma, men ok, de närmast sörjande kan leva med att det är lite smågrisigt. Bubbel i glasen och presentöppning. Jag fick en diamant. En DIAMANT!

Då tittar plötsligt Eva in. Granne och kompis sen pluggtiden. Kul! ”Kom in, det finns bubbel”! Det ringer på dörren och in kommer Anders med blommor. ”Tack! Välkommen in, ta ett glas!” Det var inte förrän det ringde på dörren igen som poletten trillade ner att någon hade riggat något. Då kom nämligen Lena. Vi hade ju redan firat och sagt ”ses i morgon”… Då kom tårarna. Sedan kom även Johanna, Eva och Helén och mitt röriga kök var plötsligt fullt av bubblor, blommor och underbara skålande vänner. Det har tydligen funnits ett Facebook-event för att koordinera balunset, regisserat av min kära syster. 🙂

Det blev middag på Docklands här i Finnboda. På bordet stod 40 rosor och en jättestor ballong och maten var förbeställd. Mera bubblor, en tonfisk to die for och en flankstek mör som smör fyllde kvällen. Och skönsång och glada skratt.

Dagen efter var en vanlig jobbdag. Lena och jag hade planerat lunch i Täby C eftersom hon ville att jag skulle vara smakråd. Det fanns en klänning som som hon ville ha ett par extra ögon på. Så gärna. Jag var på kontoret och hon hade möte i stan på morgonen. När det närmade sig lunch ringer hon och meddelar ETA i Kista 11.40. Kalasbra. På väg ut möter jag Marie som i vanliga fall sitter i Västerås men var här för möte. Byter några ord och 11.37 står jag utanför och väntar. Då kommer ett sms: ”finns utanför”. Skumt, men jag har väl helt enkelt missat att hon körde förbi. Går tillbaka runt hörnet och hittar henne plus bilen utanför huvudentrén. Nu kommer förslaget om att luncha på Lillstugan ist. Inte mej emot, det är ett mysigt ställe. Men dit har vi aldrig hittat utan att köra fel… 🙂 Damen i luren guidar och efter att ha snurrat runt halva Sollentuna (eftersom jag knappade in fel adress) landar vi på Lillstugans parkering.
…och där inne sitter stora delar av jobbgänget på Atea Skola. Lurad igen. Love it!
Nä, jag hade inte alls missat när hon körde förbi mej…för det gjorde hon aldrig. Hon väntade längre in på gatan för att inte synas. Och Marie skulle inte alls träffa Robert som hon sa. Och Mario, Muene, Robyn och Martin som glatt önskade trevlig helg när jag gick på lunch… 🙂 Jag anade ingenting.

IMG_6290

Älskar överraskningar och den här veckan har innehållit många. Är så tacksam för allt jag blivit utsatt för.
Lena och Linda, bästa kompisen och bästa syrran. En extra stor kram till er. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s