VM från läktarplats

Det var troligen historiens långsammaste 5-mil. Över Lugnets skidstadion föll blötsnön obönhörligt över åkarna som stångade sig fram genom decimeterdjup snö där spåren försvunnit redan under första varvet. På läktarna hejade ca 50 000 pers fram sina blågula eller rödvitblåa hjältar. Några andra färger syntes också på läktarplats, men de var i minoritet. Stämningen var hög och mina röstresurser fick visa vad de gick för. #hosthost

Förutsättningarna var dock lika för alla och den som hanterade de skruttiga förutsättningarna bäst var han som bara behöver nämnas vid förnamn – eller som speakern sade: ”ni-vet-vem”.

”Ni-vet-vem” passerar min mobil framför vår plats på läktaren när sista varvet påbörjas. Anders Södergren leder här sitt sista mästerskapslopp, men Petter knäckte allt motstånd på sista varvet.

  Det här var det första skidlopp jag såg och även det första inlägget i #blogg100 2015. Tror jag. Om jag inte lovar något kan jag inte misslyckas. Jag lovar bara mig själv att göra ett försök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s