Världens vackraste skola?

Eller i alla fall Sveriges.
Hon brukar säga så, Lena. Rådmansö skola ligger ”halvvägs till Åland” och är enligt henne finast i landet. Idag hade vi möte i Norrtälje och passade på att besöka Rådmansö. Dels för att överräcka presenter till två av skolans lärare som hjälpt oss med en filminspelning, men också så att jag kunde få avgöra sanningshalten i denna sagobild jag fått av Rådmansö skola. Har verkligen sett fram emot att komma dit.

Som skolans tidigare rektor har jag ju misstänkt att hon överdrev mysigheten något, men hon har ju haft rätt hela tiden. Jag har nog sett hundratals skolor i vårt avlånga land, men Rådis sticker ut. Skolan ligger i ett vykort som ser ut att vara målat av Carl Larsson och Astrid Lindgren skulle varit avundsjuk på de barn som får leka här. Rektorsvillan tittar upp mot kyrkan och nere vid vattnet ligger ett gäng kanadensare och väntar på att få paddlas ut på det solglittrande vattnet. Just nu är allting sprittande ljusgrönt och alldeles, alldeles ljuvligt. Det är säkert helt annorlunda i början av november, men just nu är det en reklamaffisch för Sverige. En idyll. Tack för visiten, L!
20140516-175049.jpg
20140516-175101.jpg
Det här var det 77:e inlägget i #blogg100 och snart tänds grillen i Finnboda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s