Golf für alle

Tycker du att golf är en dyr sport? Det kan det vara. Köper du spelrätt i Bro Hof, hänger på Ullna och svingar loss med specialanpassade Callawayklubbor så vet du vart dina pengar går.

Men det behöver inte vara så. Inte alls.

Köpte nyligen ny golfbag och tillhörande vagn inför sommarsäsongen. Bagen kostade 650 spänn på Stadium outlet, en röd/svart Wilson. Vagnen var på tokrea hos XXL och kostade 299 kr. Billiga, men bra, grejor. Summa 950 kr.

Sålde idag både den gamla bagen och vagnen. Bagen köpte jag själv på Blocket för ca 8 år sedan för 500 kr. Vagnen var från Intersport och kostade 799 ny, också den hade typ 8 år på nacken. Jag fick 350 för bagen och 400 för vagnen. Summa 750 spänn.

Uppgraderingen till nya grejor kostade mig alltså 200 kr och kostnaden per år för de gamla prylarna blev löjligt låga 69 kr. Lägg till det ett brevlådemedlemsskap för 399 kr/år i Tjusta GK och några greenfees per säsong, så inser du att mitt golfande är hyfsat billigt. (Det måste det vara, jag har ju andra pryldrivna intressen som måste underhållas också) 😄

Hej Skatteverket! Golf är alltså inte en sport ”för de som har råd”. Tänk om gällande friskvårdsbidraget pronto, tack.

Spelade idag 9 hål på Ågesta och skrapade ihop 18 pinnar på 9 hål. Kul att spela på hcp årets första runda, låt oss hoppas att det håller i sig.
20140511-144155.jpg
Det här var det 72:a inlägget i #blogg100.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s