Above and beyond

Har ikväll haft förmånen att få prata framtidskompetenser på #passet, så föredömligt arrangerat av Futuraskolan.

21st Century Skills och 21 Century Learning Design stod på agendan. Mycket intressant stoff och bara 40 min att tillgå, en utmaning.

Skolan behöver lyfta blicken och se framåt och verkligen ta in det man ser i horisonten. Vi måste ge eleverna de kunskaper och färdigheter de behöver för att vara konkurrenskraftiga i ett globalt samhälle. Ett samhälle som ställer stora krav på individen gällande exempelvis kommunikation, samarbete, initiativförmåga och entreprenörskap, kreativitet, kritiskt tänkande och färdigheter i att använda digitala medier för allt ovan nämnt.
Det finns ett glapp mellan samhällets krav och det skolan lär ut. Utvecklingen utanför skolans väggar går fortare än den på insidan. The Times They Are a-Changin’…som Dylan skulle sagt. Men det är härliga tider, utmaningar är bra skit. 😃
20140506-223457.jpg
Lena och jag på röda mattan i entrén till #passet. Den passar finfint in i #glitter-temat. (Min färgmatchning är dock under all kritik).

Det här var nog det 67:e inlägget i #blogg100. Och var det inte det så kommer jag nog att bli tillsagd av min korrekturläsare i morgon. Det är väldigt bra att ha en sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s