Inget #framlar i år

I år är det första gången sedan Framtidens lärande startade som jag inte är där. Känns lite konstigt. De första åren, när #framlar var på Factory i Nacka strand och Nacka kommun var partner, var jag ganska insyltad i planeringen av Nackas delar. Jag har också haft elever med mig vid flera tillfällen. De  intervjuade utställare och besökare och bloggade sedan om sina reflektioner. Du kan läsa deras bloggposter här:

”Intervju med Martin och Josef på Årstaskolan”
”Vi intervjuar flera vuxna på mässan…”
”Tack för oss!”

Det gjordes också en film om mina elevreportrar 2010; Agnes, Ebba, Julia, Douglas, Simon och Rasmus. Mitt i filmen intervjuar de Atea Skolas tidigare försäljningschef, Anders Örnberg, som blev min kollega två år efter att filmen spelades in. Det upptäckte jag nu ikväll när jag tittade på filmen för första gången på mycket länge. Skrattade till lite. Vägar korsas.

Jag har haft förmånen att få talartid där också, en gång tillsammans med två elever då vi visade hur vi använde Sketchup i matten. Det var väldigt skoj, det tyckte vi alla tre.

Jag har också varit med och arrangerat två TeachMeets i samband med #framlar.
En gång 2010 (Härifrån finns det ett Youtubeklipp från min dragning som jag inte tänker länka till…) 🙂 och en gång 2011.

2012 och 2013 var jag där med Atea, men i år är jag inte där alls.

Känns ok ändå. Det går ju att följa det mesta som händer på nätet. Taggen #framlar på Twitter t.ex.
Så här.

Det här var det 41:a inlägget i #blogg100. För att framtiden är här och nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s