Om att fylla år på nätet

Jag fyllde år igår och känner att jag vill säga något om detta med att födelsedagar i sociala medier. Det trillar in grattis och kram och hoppas du för tårta och bubbel från alla håll och kanter.
Jag fick nästan 200 gratulationer. 200! Känner jag ens så många människor? Svar nej.
Innan internet fanns skulle jag aldrig fått hälsningar från 200 pers – nu finns det och grattisarna står som spön i backen. Det är överväldigande och jättekul. Galet.

Samtidigt som det är skoj att så många tar sig tid att gratta, har värdet i varje hälsning devalverats. Det är väldigt lätt att slänga iväg ett grattis på fejan när man ser på sin timeline att någon bör firas.
”Grattis!” Klart.
Det kräver lite mera tid och engagemang att skicka ett sms eller att ringa och det gör man dessutom bara till de man har mobilnummer till. Det blir därför ett sätt att visa att man står födelsedagsbarnet lite närmare än övriga som ”bara” skriver på Facebook.

Missförstå mig rätt, jag uppskattar verkligen alla inlägg och kommentarer som önskade en fin dag. Människor som inte skulle hört av sig alls om inte sociala medier fanns sade hej. Underbart!
Men de som verkligen betyder något ringde upp. Tack.

Det här var det 39:e inlägget i #blogg100. Ett litet ental mera än det antal år jag fyllde igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s