Sigtuna

Snön har fallit hela dagen över den lilla stan. Eller byn, som vår chef som bor här, säger. Våren ångrade sig och vintern kom tillbaka. Jag gillar ju snö, men nu vill jag faktiskt ha vår. Men men, vackert är det ju. Det är roligare att vara positiv än tvärtom.

Borde väl skriva något om Anders Borg ikväll, men av samma anledning som ovan, väljer jag att fokusera på positiva intryck istället. Vi har varit på hotell Kristina i Sigtuna hela dagen. Lena, jag och Tord och Clas från INDEA har haft en engagerande dag med ett gäng skolledare från norr och grottat ner oss i lärandeprocesser, organisation, ledarskap, IKT…och ännu mera lärande. Både elevers och lärares. Och rektorers såklart.

Att jobba med just detta just här känns som en match made in heaven. Det osar skola i Sigtuna och stan har en lång tradition av utbildning och lärande. Vi fick oss en liten berättelse om hur internatet (som från början var två stycken) växt fram och hur det utvecklats under åren. Gillar att höra om sånt där.

En god middag avslutades med lite sång, både en väldigt ouppsjungen sommarpsalm i stämmor och en otippad snapsvisa från Värmland. Nyktert framförd, ska väl tilläggas. Plötsligt händer det. 🙂

I morgon gör vi oss en bra dag till!

Det här var det nittonde inlägget i bloggutmaningen #blogg100.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s