Med solen i ögonen och vinden i ryggen

Klockan närmar sig nio och jag känner fortfarande solen värma i ansiktet. Har åkt skidor idag, vilket är något av det bästa jag vet. Både utför och på platten, på fjäll och i skog. Började dagen med att vänta på att liften skulle öppna, var faktiskt där 15 min innan och var i och med det först upp. Det är alltid en skön känsla att lägga de första svängarna, även om underlaget var hårt i morse. Solen gassade redan 08.30.

bild1

Är i Tänndalen. Har inte varit här förut, men gillar det mycket. Det är alldeles lagom stort och lagom lite folk. Idag har vi ofta varit själva i backarna. Sanslöst härligt. Vissa pister är som salsgolv med väldigt gott om plats att breda ut sig på. På toppen blåste det ganska rejält, men bortsett att vinden är kall som attan så underlättar det förflyttningen på skrå. Bara att vända ryggtavlan mot vinden och göra sig bred och segla fram. 🙂

Solen sken från en klarblå himmel hela dagen och på eftermiddagen åkte jag med min systerson Malte, 4,5 år. Jag är imponerad av hur fort han har lärt sig. Han åker (oftast) kontrollerat och kan svänga och stanna när han vill. Han kan anpassa farten (även om det möjligen går liiiite för fort på ett av klippen nedan) och han gillar att hoppa. Såklart. Han kan åka knapplift själv och ankarlift med sällskap. Idag lärde ha sig också att ta liftknappen helt själv. Vad månde det bliva?

)

Det här är alltså killen som kan allt. Som vid frukostbordet deklarerade att
”- Alla som känner mig älskar mig och jag älskar mig själv!”
Tänk den som hade en fyraårings självförtroende. 🙂

Efter sol och snö i backen stack jag ut i längdspåren. Startade i Hamra och åkte mot Funäsdalen. Att åka längd med vinden i ryggen i perfekt preparerade spå kan vara det roligaste som finns. Jisses, vad fort det gick! Att sedan motvindsresan tillbaka till Hamra var mer än lovligt kämpig är en annan historia. Jag väljer att minnas medvinden.

Med solen i ögonen och vinden i ryggen, det var en riktig vårvintersportfestival idag.

Bjussar på två #selfies från dagen, jag som aldrig tar sådana. Bara för att du ska se hur gött det var. Lekte lite med Photovisi.

9c5b35ca-f28b-4fda-b732-3f486ea39986wallpaper (1)

I morgon ska vi köra skoter! Det ser jag fram emot fånigt mycket.

Det här är inlägg 10/100 i #blogg100

6 reaktioner på ”Med solen i ögonen och vinden i ryggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s