Semester i Nordatlanten

Nordatlanten.
Norge.
November.
Kallt, kargt och vansinnigt vackert.
Det kan inte bli bättre.

Bilderna är från Flakstad på sydvästra Lofoten. Atlantens vågor har rullat länge innan de möter de urgamla bergen här och det märks. De vill imponera. Det är inte ofta jag tappar orden, men här blev vi tysta. Inga ord duger. Rosaskimrande himmel, snöpudrade fjäll och enorma vågor som bryter i förgrunden.
Och såklart en entusiastisk surfare mitt i den kalla tavlan. Galenpanna.
20131123-213758.jpg
20131123-213916.jpg
20131123-214519.jpg
På eftermiddagens hemresa kom det 10 cm snö på en timme. Ljuset släcks brutalt kl 14.30 och vägarna är smala och krokiga. Snön kom ibland från vänster, ibland från höger och då och då underifrån. Hepp. Ibland såg man inte vägen överhuvudtaget och vi körde efter pinnarna som sitter i vägrenen. Isen frös till på torkarbladen. Vi kan väl sammanfatta det som en mycket spännande biltur. En vi kommer att minnas.

Dagen avslutades i stugan som står stadigt på pålar i havet i Svolvaer. Den egenhändigt ihopslängda pizzan sköljdes ner med öl som kylts i den nyfallna snön och den arktiska himlen skiftade från snömulen till gnistrande stjärnklar. Kanske blir det norrsken i natt?

Har en kompis som brukar säga att ute alltid är bättre än inne. Hon har så rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s