Om min farfar och hans väderkalender

Jag minns att min farfar hade en kalender som han år från år antecknade dagens väder i. På detta sätt kunde han meddela oss andra stora nyheter som att det minsann hade regnat den 20 juni tre år i rad och att det var minusgrader på julafton i fjol. Jo jo!

Farfar var intresserad av nymodigheter. Han var inte så värst bra på att få videon att spela in på rätt kanal, men det var videons fel – inte hans. Hade han levt idag hade han säkert velat att jag skulle visa honom hur sociala medier funkar.

Jag hade visat honom Facebook.
Jag hade visat honom Twitter.
Jag hade visat honom Instagram.
Och jag hade visat honom Timehop som gör precis det där han gjorde med sin femårsväderkalender fast med mera än bara väder. Vi hade kunnat läsa att jag denna dag för 4 år sedan pratade skola och internet i Skolministeriet i P1. Han hade gillat det.

Även Facebookappen för iPhone visar förra årets händelser genom att sortera på Den här dagen, så det hade nog fått hänga med i demon det med.

20131117-212424.jpg

Kära farfar. Vill också rikta ett litet postumt tack till dig nu när jag ändå har dig på tråden. För visst läser du min blogg där i himlen? 😊 Jag visste det inte då, men våra ständiga frågesporter om geografi vid köksbordet fick mig intresserad av allmänbildning och lärande. Du var nog faktiskt bidragande till att jag blev lärare även om det inte var syftet. Så tack.

Idag har det varit fint höstväder här i Nacka. Det är noterat med #novembersol i mitt Instagram-, Facebook- och Twitterflöde och kommer att gå att läsa om i min Timehop om ett år.
För det är nutidens väderkalender, farfar. Du skulle gillat det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s