”Talking about love is like dancing about architecture”

Citatet är från filmen, ”Sex lektioner i kärlek”. Angelina Jolies karaktär anser att det inte finns någon mening i att diskutera saker som så självklart är olika för alla människor.
Som framtiden, t.ex. Berörde den som hastigast i mitt förra inlägg. Det finns nog lika många visioner som det finns människor. Det enda vi vet är att den kommer och att det kommer vara annorlunda än idag. För att vi vill det.

Så i skolan ska vi vara innovativa och prova nya vägar. Om vi definierar innovation med att skapa en lärsituation som är ny för dig som lärare så blir det enklare. Gräv där du står. Starta en blogg, bygg upp ditt personliga lär(ar)nätverk i sociala medier, testa Webbstjärnan, hitta en annan klass att Skypa med, geocacha, skapa film, podcasta, skriv artiklar för Wikipedia, Instagramma, bygg in 21st century skills så det knakar i lektionsplaneringarna.
Alla kan ta ett steg framåt.

Att tala om framtiden kan vara som att dansa om arkitektur. Jättekonstigt, flummigt och abstrakt.
Det kan också vara betydligt enklare än vi tror. Dansa är ju jättekul ju. 🙂

(Avslutar här mitt knäppaste inlägg hittills. Go’kväll).

3 reaktioner på ””Talking about love is like dancing about architecture”

  1. Knäppt? Nej inte alls det handlar ju precis som du skriver om att leva som man lär både på ett konkret plan men också på ett bredare tänker jag. Som att som lärare hela tiden visa viljan att utvecklas eftersom jag vill att mina elever ska utvecklas. Att som lärare alltid visa viljan att vilja lära sig nya saker eftersom jag vill att mina elever ska lära sig nya saker och sist men inte minst att visa viljan att prova, pröva och testa och att våga misslyckas eftersom jag vill att mina elever ska våga misslyckas.
    Det finns bara framåt, framåt, framåt, uppåt, uppåt, uppåt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s