If this then that

Varning! Detta inlägg innehåller en stor dos sociala medier-nörderi.

Hands down, jag älskar sociala medier. Jag tycker det är löjligt kul ur ett privat perspektiv och jobbmässigt skulle jag inte klara många dagar utan dem. Nyhetsflöden, nätverkande, bloggläsning m.m. Jag har konton på en uppsjö kända och okända tjänster för nätverkande som vid en första anblick kanske erbjuder samma sak, men tittar man närmare så skiljer de sig åt en del. Vissa använder jag nästan uteslutande privat, andra nästan bara till jobb. Ibland blandas de två.

Nu är det ju så med sociala medier att det blir både roligare och mera givande om man deltar aktivt i samtalet. Då inställer sig den naturliga frågan; Hur i hela världen hinner/orkar man uppdatera alla dessa??

Här finns två alternativ:
1. Ägna all vaken tid åt att skriva statusuppdateringar.
2. Låt nätet göra jobbet åt dig.

Nr 2 lät ganska lockande va?
En av mina favvotjänster heter IFTTT (If this then that) och postar kors och tvärs mellan dina sociala nätverk enligt de ”recept” du själv lägger upp. Du kopplar ihop de nätverk du vill använda och talar sedan om för IFTTT vad som ska hända vid en viss aktivitet.

20130825-115725.jpg
Ex. så går mina bloggposter per automatik till Twitter och LinkedIn utan att jag behöver posta dem manuellt. Nu tänker du kanske: ”Ja, men det där kan jag ju fixa ifrån kontoinställningarna i xx”. Det är nog sant, men det går ofta bara åt ena eller andra hållet och det blir till slut ganska rörigt att hålla reda på vad som vidarepostas vart. På tal om LinkedIn, förresten. Många klagar på att man aldrig kommer ihåg/orkar hålla den uppdaterad. Med autopost från tex Twitter är den alltid up to date. Hepp!

Mitt tips är att lägga in de styrningar mellan tjänster du vill ha i IFTTT. Det blir betydligt lättare att överskåda och ändra. Dessutom kan man snabbt och enkelt göra ändringar direkt i appen.

20130825-111050.jpg
Det tar en liten stund att tänka ut hur man vill ha det och sedan lägga in recepten, men det är ett engångsjobb. Sedan har du nätet i dina händer. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s