Ord

Word! säger en de när de vill uttrycka medhåll. Jag också, ibland. För att det låter lite coolare än att säga ”jag tycker som du”. Och går snabbare att skriva.

Vilka ord vi använder är viktigt. Tycker jag eller tänker jag när jag uttrycker en åsikt? Är det ett projekt eller en satsning när skolan teknikförtätar? Jag är den första att bekänna mig till språkpolisens piketstyrka, men vårt språkbruk sänder signaler. Det behöver inte vara vackert i alla sammanhang. Men precist och rättvisande. Och samtidigt så enkelt att det inte går att misstolka.

Att ge varje elev en egen dator är en av de största förändringarna som skett i svensk skola. Troligen den allra största. En enorm pedagogisk uppgradering. Ska vi då kalla det för projekt?

Think

Photo Credit: jDevaun via Compfight cc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s