LR:s Metta Fjelkner kräver skärpning av arbetsgivarna: Höj lärarlönerna!

Läs hela artikeln här (lr.se den 28 apr 2011)

Enligt dagens avtal med Statens Kommuner och Landsting, SKL, ska resultatet av lärarnas jobb också resultera i högre lön än det garanterade löneutfallet, men så är inte fallet. Enligt en ny undersökning som Lärarnas Riksförbund gjort, spelar det ingen roll hur bra en lärare gör ifrån sig. Det finns ingen koppling mellan resultat och löneutfall för de kommuner där lärarnas insatser lett till en klart positiv resultatutveckling. De garanterade procenten utgör med andra ord också ett tak för löneökningen.
Svaret på varför lärare har så låga löner kan bara ges av arbetsgivarna. Det är nämligen arbetsgivarna som sätter lön. Ingen annan.

Så står det bland annat. Hoppas innerligt på att läraryrket inom kort genomgår en kraftfull statusuppgradering och att arbetsgivarna då låter det synas i lärarnas lönekuvert. Men…med tanke på hur dålig den svenska skolan är enligt media och hur lite vi lärare jobbar enligt gemene man, så kan jag nog sluta hoppas.

Ja ä int’ bitter…

2 reaktioner på ”LR:s Metta Fjelkner kräver skärpning av arbetsgivarna: Höj lärarlönerna!

  1. Jag är medlem i LR och tyvärr upplever jag att LR inte lever som de lär. LR säger att det avtal de har skrivit under innebär:att arbetsgivarna äger oss 1360hatt undervisningen inte ska överstiga 18h/vecka i genomsnitt för de heltidsanställda lärarna på en skola att alla uppgifter ska rymmas inom arbetstiden och mycket, mycket mer. Problemet är att LR inte BRYR sig om arbetsgivarna struntar i dessa överenskommelser vilket innebär att vi kan arbeta i princip hur mycket som helst gratis.Hade LR orkat bry sig så hade skolan fungerat mycket bättre, både för lärare och elever.Hade LR BRYTT sig så hadeinte arenan så fullkomligt kunnat domineras av SKL.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s