Frukost på Metamatrix

Var på ett inspirerande frukostseminarium om webben i morse. Pär Lannerö visade en stilig Prezi om hur han ser på de trender som nätet uppvisar. En sak som diskuterades var hur s.k. mikroaktiviteter som att ”gilla” något på Facebook eller att ”digga” något på Digg faktiskt kan starta stora ringar på vattnet. Med ett enkelt klick kan man visa sin åsikt, på gott och ont. Inget är ensidigt enkelt med hur webben ser ut. Den är överallt, hela tiden. Som en flod som vilt strömmande forsar förbi oss oavbrutet.

Det är upp till var och en att välja om, vad och hur vi vill ta del av den informationsströmmen. 99 % av unga svenskar använder nätet varje dag, den sista procenten är troligen sjuka eller på annat sätt förhíndrade att delta. Det om något är väl ett starkt argument till att skolan måste visa intresse för vad som händer där ute?

Jag är i allafall glad att få ha tagit del av Pärs insikter. Nu får även du som läser detta ta del av hans Prezi.

En reaktion på ”Frukost på Metamatrix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s