Myrsjöskolan på Nyhetsmorgon 21 sept, om "sponsring" av skolmaterial

I morse hade TV4 ett inslag om näringslivets s.k. sponsring i skolor. Myrsjöskolan fick stå som exempel på detta med vår satsning på MacBooks till våra elever. Det är bara det att det handlar inte om sponsring i det här fallet, men det tycktes TV4 ha missat… Vi betalar för datorerna.

Men en sak har de rätt i, trots den felaktiga vinklingen denna gång; Skola och näringsliv har sedan länge börjat närma sig varandra. Det finns många exempel där näringslivet redan finns i skolan. Jag tycker att det är viktigt att diskutera detta och blåser gärna liv i den debatten.

Vad tycker du?

2 reaktioner på ”Myrsjöskolan på Nyhetsmorgon 21 sept, om "sponsring" av skolmaterial

  1. Exakt. TV4:s vinkling var väl inte helt korrekt… Vi betalar stora pengar för detta. Det finns ingen "sponsring" här. En liten fundering: Hade det blivit samma rabalder om det hade varit valfritt pc-märke som skolan valt att köpa in? Det verkar som om just de små vita väcker känslor. Jag uttryckte mig otydligt först, tack för kommentaren!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s