Cisco telepresence

Fick idag förmånen att prova Ciscos konferenssystem Telepresence. Oj, vilken upplevelse! På andra sidan bordet satt Jarmo från Ciscos Helsingforskontor. Vi pratade en stund och efteråt kändes det som mest logiskt att resa sig, ta i hand och tacka för ett bra möte. Fast just det ja…han sitter inte vid vårt bord utan på andra sidan Östersjön… En mäktig illusion.

Tänk bara om man kunde boka in klassen i ett sådant rum. Vilken dörröppnare! Mina elever skulle kunna prata med ungdomarna i Chicago som vi ska starta ett samarbetsprojekt med i höst. Direktkontakt med reell språkträning. Wow!

3 reaktioner på ”Cisco telepresence

  1. Det är fantastiskt när man sitter och pratar med människor i andra delar av landet men upplever att de är så nära. Jag blev mycket imponerad. Jag har sett ett par andra system men inte Cisco, de har förmodligen samma principer. Några går via telefon, andra via internet. Jag har besökt två företag i Göteborg, ITMAB och DAV (finns även i Sthlm) har två olika system som de demonstrerat.I Microsoft presentation av sina framtidsvisioner är det här en stor grej. (se min blog) Vilka fantastiska lektioner det skulle kunna bli med de här systemen. Än så länge får jag hålla mig till Skype.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s