Framtidens lärande…i backspegeln

Ja ni, så här en vecka i efterhand kommer till slut några ord om det som hände i Nacka strand.

Så mycket har skrivits om dessa två dagar redan, men personligen (och ur Nackas perspektiv) kan jag bara säga att det var toppen. Alla möten, samtal, utbyten av idéer samt de föreläsningar som bjöds gav mycket.

Måste erkänna att jag till en början var skeptisk till modellen med arbetsmöten kring olika frågor, men det blev riktigt bra. Själv satt jag med i ett möte kring Nackas e-strategi, vårt styrdokment kring IT-utvecklingen i skolorna. I panelen satt jag (som lärare) tillsammans med en lärare som jobbar i grundskola och en som jobbar på gymnasiet. I panelen satt även tre elever; två från högstadiet och en från gymnasiet, och det var dessa tre som verkligen gav tyngd till diskussionen. Superhärligt att se tonåringar ge så kloka svar på frågor ställda av insatta personer från olika delar av vårt avlånga land!

Också otroligt kul att se aktiviteten på Twitter och Today’s meet under konferensen. När Agneta Jörbeck nämner Nackas IT-index från scenen exploderar det på #DiUFL! ”Vilket index?” ”Vad har man mätt? Nån som vet?” Det går snabbt nu…
Kul också att springa på Mats Larsnäs som får mycket fin uppmärksamhet i Omvärldsbloggen. Heja, heja!

Läs Stefan Pålssons inlägg om Nacka i Omvärldsbloggen samt följ inläggen som fortsätter att komma på konferensens egen sajt: http://www.diu.se/framlar/

På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s