Tablet PC

Vad bra det är! Jag ser massor av möjligheter hur detta redskap skulle kunna ersätta annan utrustning och effektivisera det som händer i klassrummet otroligt mycket. Och, som jag brukar tjata om, göra lärandet roligare. Att lära ska kännas inspirerande, hur ska annars kunskaperna sitta kvar längre än terminen varar?

Vi har också valt att använda tablets på årets omgång av e-smart. Alla deltagare har utrustats med varsitt ex av Fujitsu Siemens Lifebook T1010. I skrivande stund sitter de säkert och övar med pennan i One Note och grubblar över alla pedagogiska krumsprång de kommer att ta med sin tablet och de nya insikter de skaffar sig. Behöver ni IT-inspiration så titta in på Per Falks e-smartsida. Han är IT-pedagog på Nacka Gymnasium och bubblar av kreativitet. Tack, Pelle! 🙂

P.S. Nu på fredag visar Pelle Brändén från Rosendalsgymnasiet i Uppsala hur man kan jobba med tablet i sin undervisning. Platsen är Filmstadens salong i Sickla. Hann du boka in dig? Grattis! Det kommer att bli en inspirerande eftermiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s