Gör barn! (Geometriska alltså)

Säkert har många av er redan hittat UR:s fantastiska animeringar och spel, men för er som inte har gjort det vill jag passa på att slå ett slag för dem. Ni hittar en sammanställning av dem här.

Som mattelärare är jag speciellt förtjust i “Gör barn” och har använt det i fela omgångar. ”Gör barn” är ett spel som handlar om att träna geometriska begrepp, något som eleverna ofta har svårt med. Vad var t.ex. skillnaden mellan en parallelltrapets och en parallellogram…? Spelet är roligt och lärorikt på en gång och det blir en häftig gemensam upplevelse om man gör det tillsammans genom projektor.

Som sagt; att få skolarbetet roligare har faktiskt ett egenvärde, nämligen att man minns lättare om inlärningssituationen anknyter till något positivt. Därmed inte sagt att skolan bara ska vara skojsig hela tiden, vissa saker måste nötas. Men att blanda fakta med andra ingridienser kan ju aldrig skada. Eller hur? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s